Ingredientai
- Makaronai 500 g kaspinėlių formos
- Špinatai 200 g šviežių
- Pomidorai 9 vnt. vyšninių
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. šlakelis
- Sviestas 1 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Kedrinės pinijos 80 g
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Vadovaudamasi nurodymais ant pakuotės išvirkite makaronus, nukoškite.
2. Gerai nuplaukite, nuvarvinkite ir suplėšykite špinatus.
3. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą, išspauskite česnaką, sudėkite pomidorus, pakepkite 2–3 min., sudėkite špinatus, vis pamaišydama kepkite maždaug 5 min. Kai špinatai sukris, pabarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
4. Sausoje keptuvėje trumpai paskrudinkite kedrines pinijas.
5. Dėkite į lėkštę makaronų, ant jų – troškintų špinatų su pomidorais, ant viršaus užbarstykite skrudintų pinijų. Papuoškite šviežio baziliko šakele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita