Ingredientai
- Makaronai vamzdeliai 350 g
- Alyvuogės 100 g juodųjų be kauliukų
- Tunas 1 vnt. skardinė konservuotų savo sultyse
- Pomidorai 6 vnt. slyviniai
- Parmezano sūris 1 st. tarkuoto
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. padažui
- Citrinos 1 vnt. 0,5 sulčių - padažui
- Česnakai 2 skiltelės padažui
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. 0,5 - padažui
- Bazilikai 1 žiupsnelis padažui
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - padažui
Kaip gaminti
- Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir atvėsinkite.
- Tuną ir alyvuoges labai gerai nuvarvinkite.
- Slyvinius pomidorus supjaustykite ketvirčiais.
- Makaronus, tuną, pomidorų ketvirčius ir alyvuoges išdalykite į salotų dubenėlius.
- Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
- Paruoškite padažą: česnaką nulupkite, smulkiais sukapokite, sumaišykite su citrinų sultimis, aliejumi, druska ir cukrumi. Paruoštu padažu apliekite salotas.
- Prieš tiekdami apibarstykite parmezanu ir bazilikų lapeliais.
Kulinaro patarimas. Jeigu mėgstate sočiau, į salotas galite dėti virtų kiaušinių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita