Ingredientai
- Makaronai 500 g "pappardelle" švieži
- Valgomieji danteniai: (shiitake grybai) 100 g
- Vištienos krūtinėlė 2 vnt. gabalėliai
- Paprikos 1 vnt. 0.5 vnt. raudona
- Žirniai 200 g šaldyti
- Grietinė 200 g
- Parmezano sūris 60 g tarkuotas
- Sviestas 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Petražolės 1 sauja kapotos
Kaip gaminti
1. Kuo smulkesniais kubeliais supjaustykite papriką ir suberkite ją į didelėje keptuvėje įkaitintą šaukštą sviesto. Kepkite pamaišydama apie 3–4 min., kol paprika suminkštės. Tuomet sudėkite kubeliais supjaustytą vištieną ir dantenius. Šiam padažui naudokite tik jų kepurėles, kotelius išpjaukite ir pasilikite sriubai ar troškiniui pagardinti.
2. Kepkite vištieną 5–6 min., kol gabaliukai suminkštės. Paskui suberkite žirnelius ir įmaišykite grietinę.
3. Viską pabarstykite druska ir pipirais. Nuolat maišydama, padažą pavirinkite dar apie 4 minutes. Tada įberkite tarkuotą parmezaną ir kuo skubiau šaukštu dėkite ant ką tik išvirtų karštų pappardelle makaronų. Apibarstykite kapotomis petražolėmis. Šį patiekalą reikia valgyti karštą.
Šaltinis: JI24.lt
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų, Kinų