Ingredientai
- Miltai 200 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Vištiena 500 g šlaunelių mėsos, be kaulo ir odos
- Apelsinai 2 vnt.
- Ančiuviai 3 vnt. filė
- Česnakai 1 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Mėtos 4 vnt. šakelės
- Druska 1 žiupsnelis nebūtinai
- Pipirai 1 žiupsnelis nebūtinai
Kaip gaminti
1. Apelsinus nulupkite peiliu nepalikdami baltos odelės, o tada supjaustykite kubeliais. Žievelę taip pat supjaustykite smulkiomis juostelėmis.
2. Į keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įmeskite nuluptą nesmulkintą česnako skiltelę ir pakepinkite ančiuvių filė gabaliukus, kol jie visiškai suirs. Tada sudėkite kubeliais supjaustytą vištieną ir gerai apkepkite.
3. Į keptuvę suverskite apelsinų kubelius, gerai išmaišykite ir patroškinkite 5 minutes. Suberkite ir apelsinų žieveles, vėl keletą minučių patroškinkite. Išjunkite kaitrą.
4. Ant darbastalio suberkite miltus ir jų kauburėlyje padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinius. Kapokite miltus ir kiaušinius plačiu peiliu, o kai jie susivels, gerai išminkykite tešlą.
5. Jei neturite makaronų gaminimo mašinėlės, labai plonai (1 mm) iškočiokite tešlą, gerai išmiltuokite, susukite į ritinėlį ir supjaustykite norimo storio juostelėmis.
6. Šviežius makaronus virkite 2–3 min., išvirusius nukoškite.
7. Keptuvę su padažu vėl dėkite ant ugnies, suverskite į ją makaronus, gerai išmaišykite ir porą minučių pakaitinkite.
8. Patiekite lėkštėse su šviežios mėtos lapeliais. Jei norisi, pabarstykite šviežiai malta druska ir pipirais.