Ingredientai
- Makaronai 350 g spagečių
- Žuvis 500 g menkių, jūros lydekų filė
- Sojų padažas 5 valg. š.
- Aitriųjų paprikų milteliai 6 g
- Actas 4 valg. š.
- Aliejus 7 valg. š.
- Krakmolas 1 valg. š.
- Cukrus 1 arbat. š.
- Česnakai 1 skiltelės
- Šparaginės pupelės 300 g
- Žemės riešutai 50 g
- Vynas 50 ml sauso baltojo arba citrinų sulčių
Kaip gaminti
1. Iš sojų padažo, acto, aitriųjų paprikų miltelių, krakmolo, cukraus ir 3 šaukštų aliejaus sumaišykite marinatą ir jame 10 min. palaikykite nedideliais gabaliukais supjaustytą žuvį.
2. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Atskirai išvirkite šparagines pupeles.
3. Iš marinato ištrauktą žuvį iškepkite likusiame aliejuje. Išėmus ją iš keptuvės likusiuose riebaluose apkepinkite virtas pupelių ankštis. Suberkite riešutus, sukrėskite nukoštus makaronus, supilkite skystį, kuriame buvo marinuojama žuvis, vyną, sudėkite keptus žuvies gabaliukus, gerai išmaišykite ir dar truputį pakaitinkite.