Ingredientai
- Makaronai 500 g
- Grietinėlė 100 ml
- Pienas 100 ml
- Sūris 100 g fermentinis
- Sviestas 100 g
- Miltai 1 valg. š.
- Pomidorai 2 vnt.
- Bazilikai 1 arbat. š. džiovintų
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. šlakelis
- Petražolės 1 valg. š. kapotų
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Pagal pakuotės instrukciją išvirkite makaronus. Sūrį sutarkuokite.
2. Pomidorą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite į keptuvę su įkaitintu alyvų aliejumi, įdėkite šaukštą sviesto, pasūdykite, pagardinkite bazilikais ir pipirais.
3. Kai pomidoras suminkštės, į keptuvę suberkite miltus ir kepkite apie minutę. Tada supilkite pieną, išmaišykite ir įpilkite grietinėlės.
4. Padažui sutirštėjus keptuvę nukelkite nuo ugnies. Šešias gilias formeles (ramekinus) ištepkite sviestu. Makaronus sumaišykite su padažu ir išdėliokite į formeles, pabarstykite sūriu ir kepkite 80 laipsnių karštumo orkaitėje apie 10 min., iškeptus puoškite petražolėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita