Ingredientai
- Makaronai 500 g pakelis spagečių
- Saliamis 200 g arba rūkytos kiaulienos šoninės, arba virto kumpio
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Pienas 1 valg. š. šlakelis
- Sviestas 1 valg. š.
- Sūris 100 g smulkiai tarkuoto brandinto
- Petražolės 20 g kapotų
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Laikydamasi nurodymų ant pakuotės, išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje. Supilkite į kiaurasamtį, perliekite šaltu vandeniu, kad nesuliptų, ir palikite nusivarvėti.
2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir trumpai apkepkite įkaitintame svieste, sudėkite stambiais kubeliais pjaustytą dešrą, kumpį arba šoninę, maišydama pakepkite porą minučių.
3. Dubenyje suplakite kiaušinius su šlakeliu pieno, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kapotais žalumynais.
4. Apkeptą dešrą ir svogūnus sumaišykite su makaronais, sudėkite į sviestu pateptą stiklinį kepimo indą, supilkite kiaušinių mišinį. Kepkite 200 ºC temperatūros orkaitėje maždaug 30 minučių. Baigdama kepti pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Apkepai, Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų