Ingredientai
- Makaronai vamzdeliai 300 g
- Pievagrybiai 400 g
- Grietinė 200 ml riebi
- Parmezano sūris 150 g
- Mėsos sultinys 150 ml
- Česnakai 6 skiltelės
- Cukinijos 1 vnt.
- Lazdynų riešutai 2 valg. š. smulkinti
- Krapai 2 valg. š. kapoti
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1.Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite, nuvarvinkite sietelyje ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Puode užvirinkite mėsos sultinį.
2.Sukrėskite grietinę, smulkintą česnaką ir ant silpnos ugnies virkite 5 minutes. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Cukiniją supjaustykite plonomis juostelėmis, pievagrybius – plonomis riekelėmis ir sumaišykite su makaronais.
3.Kepimo indą patepkite sviestu ir sukrėskite makaronų masę. Užpilkite paruoštu padažu.
4.Paviršių pabarstykite tarkuotu parmezanu, lazdynų riešutais ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių. Pabarstykite kapotais krapais.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė