Ingredientai
- Makaronų lakštai, skirti lazanijai ruošti 20 vnt.
- Pomidorai 200 g šviežių vyšninių
- Savo sultyse konservuoti pomidorai 400 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Kumpis 6 riekės karštai rūkyto (ploni griežinėliai)
- Aliejus 3 valg. š.
- Rikotos sūris 500 g
- Mocarelos sūris 250 g
- Sūris 100 g tarkuoto parmezano
- Mėtos 10 g šviežių
- Bazilikai 10 g šviežių
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Sviestas 50 g
Kaip gaminti
1. Kumpį suplėšykite gabalėliais ir paskrudinkite karštoje sausoje keptuvėje.
2. Į puodą suberkite vyšninius pomidoriukus, sukrėskite konservuotus pomidorus, statykite ant ugnies ir luktelėkite, kol užvirs. Kaitinkite apie 10 minučių.
3. Sudėkite trintus česnakus, supilkite aliejų, įberkite žiupsnelį druskos, išmaišykite ir dar pora minučių pakaitinkite.
4. Nepridegančią kepimo formą ištepkite sviestu, ant dugno išdėliokite sluoksnį makaronų lakštų.
5. Aptepkite juos plonu sluoksniu pikantiškos pomidorų masės. Ant viršaus pabarstykite skrudinto kumpio, gabalėliais pjaustytos mocarelos, užkrėskite rikotos.
6. Uždenkite lazanijos lakštais, vėl aptepkite pomidorų mase, apibarstykite skrudintu kumpiu, sūriu ir t. t. Taip susluoksniuokite likusius produktus (viršutinis sluoksnis turi būti pikantiško pomidorų padažo).
7. Apibarstykite tarkuotu parmezanu, apšlakstykite lydytu sviestu, indo viršų uždenkite folija ir 20 minučių pašaukite į 180ºC karštumo orkaitę. Ištraukusi foliją nuimkite ir indą su valgiu vėl pašaukite į orkaitę. Kepkite dar apie pusvalandį.
8. Puoškite šviežiais mėtų ir bazilikų lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Apkepai, Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų