Ingredientai
- Vištiena 500 g malta
- Grietinėlė 100 ml
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Batonas 1 riekės 1-2
- Pienas 3 valg. š.
- Vištienos prieskoniai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Aliejus 3 valg. š.
- Slyvos 30 vnt. 25-30 - vengrinės
- Sūris 100 g fermentinis
- Makaronai 250 g
- Sviestas 100 g
- Petražolės 5 g šviežios
Kaip gaminti
1. Į maltą vištieną įmaišykite kiaušinį, sumaltą piene išmirkytą batoną, įberkite prieskonių ir dalimis supilkite grietinėlę.
2. Iš mėsos padarykite mažus kotletukus ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.
3. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nuplaukite ir sumaišykite su sviestu, dar šiek tiek pasūdykite ir sudėkite į sviestu pateptą kepimo indą.
4. Ant makaronų sudėkite vištienos kotletukus ir slyvas, o ant viršaus užberkite sluoksnį tarkuoto sūrio, uždėkite mažų sviesto gabalėlių ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min.