Ingredientai
- Šaldyti žirneliai 750 g
- Makaronai 250 g spagečiai
- Pienas 100 ml
- Grietinė 100 g
- Pomidorai 2 vnt.
- Parūkytos pieniškos dešrelės: 8 vnt.
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Petražolės 1 sauja
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. sulčių
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Žirnelius suberkite į sūdytą verdantį vandenį ir virkite 5 minutes. Nuvarvinkite sietelyje, pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite cukrumi.
- Makaronus išvirkite, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite sietelyje. Pomidorus 40 sekundžių palaikykite verdančiame vandenyje, tada dėkite į šaltą vandenį. Nulupkite odeles, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
- Dešreles supjaustykite šiaudeliais. Kiaušinius išplakite su pienu ir grietine, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir maltu muskatu. Makaronus sumaišykite su žirneliais, pomidorais, dešrelėmis, sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą.
- Ant viršaus supilkite grietinės padažą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Papuoškite kapotomis petražolėmis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė