Ingredientai
- Sūris 150 g „Džiugas“
- Pomidorai 3 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Cukinijos 1 vnt.
- Adžikos padažas 2 valg. š.
- Krapai 10 g
- Makaronų prieskoniai 1 žiupsnelis
- Bazilikai 10 g
- Špinatai 100 g
- Petražolės 5 g
- Krevetės 300 g
- Lydytas sūrelis „Mildutė“ 1 vnt.
- Paprikos 3 vnt.
- Makaronai 600 g „Kaspinėliai“
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite.
2. Keptuvėje pakepinkite kubeliais pjaustytas paprikas, smulkintą česnaką ir griežinėliais pjaustytą cukiniją.
3. Kai daržovės suminkštės, dėkite krevetes, smulkintus špinatus, petražoles, krapus, prieskonius ir viską patroškinkite.
4. Dėkite kupiną šaukštą lydyto sūrelio ir šaukštą adžikos padažo ir sumaišykite. Štai daržovės jau paruoštos!
5. Į indą, kuriame kepsite apkepėlę, dėkite dalį makaronų, ant viršaus dalį paruoštų daržovių sluoksnį ir vėl makaronų sluoksnį. Užtepkite šaukštą adžikos, dėkite pomidorų grežinėlius ir užberkite smulkinto (tarkuoto) sūrio.
6. Viską kepkite orkaitėje apie 10–15 min., kol sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Laura Masilionienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita