Ingredientai
- Makaronai 200 g spiraliniai
- Brokoliniai kopūstai 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt. raudona
- Pomidorai 2 vnt.
- Pievagrybiai 8 vnt. vidutinio dydžio
- Grietinėlė 200 ml neriebi
- Sūris 100 g fermentinis
- Sviestas 1 valg. š.
- Prieskoniniai žalumynai 10 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Makaronus sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite apie 5 minutes.
2. Papriką perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, supjaustykite kubeliais. Nuplautą ir nuluptą morką supjaustykite griežinėliais.
3. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite luobelę, supjaustykite riekelėmis.
4. Brokolinius kopūstus išskirstykite žiedynais ir apvirkite garuose. Tik nepervirkite – žiedeliai turi likti traškūs.
5. Pievagrybius nuplaukite ir padalinkite į keturias dalis.
6. Karščiui atsparų stiklinį arba keraminį indą patepkite sviestu, sudėkite pusiau išvirtus makaronus, daržoves ir grybus, apibarstykite prieskoniais. Supilkite pasūdytą grietinėlę, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje, kol daržovės suminkštės.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai, Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita