Ingredientai
- Česnakai 1 skiltelės susmulkinta
- Citrinos žievelė 2 arbat. š. nutarkuotos
- Citrinos sultys 2 valg. š.
- Petražolės 3 sauja susmulkintų
- Krapai 1,5 sauja susmulkintų
- Druska 1 arbat. š.
- Balzaminis actas 60 ml baltojo
- Alyvuogių aliejus 120 ml
- Alyvuogės 1 st. žaliųjų, be kauliukų, supjaustytų
- Makaronai 400 g rinkitės stambesnius – penne, kriaukleles ar kt
- Tunas 2 vnt. skardinės po 120 g konservuoto; skystį nupilkite
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis grūstų; arba berkite pagal skonį
- Gražgarstės 1 sauja patiekimui
Kaip gaminti
Jei šviežių žalėsių salotas rekomenduojama užpilti padažais prieš pat jas patiekiant, tai makaronų salotas, jei ruošiate jas iškylai, drąsiai sumaišykite dar namuose – pastovėję jos taps tik skanesnės, visi skoniai suspės susidraugauti. Tokioms salotoms tiks pakepintos daržovės, kalnas žalumynų, kiaušiniai, virtos ar keptos mėsos gabalėliai arba universalusis konservuotas tunas!
1. Dideliame dubenyje sumaišykite česnakus, citrinos žievelę ir sultis, petražoles, krapus, druską, balzamiko actą ir aliejų.
2. Makaronus išvirkite al dente (šiek tiek trumpiau nei nurodyta ant pakuotės), perliekite lediniu vandeniu, nusausinkite ir sudėkite į paruoštą padažą. Įmaišykite alyvuoges ir išmaišykite, kad makaronai pasidengtų padažu.
3. Sudėkite viską į didelį serviravimo indą, ant viršaus sudėkite tuną, rukolos lapelius ir pabarstykite grūstais juodaisiais pipirais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Rengiu šventę: Vakarėlis