Ingredientai
- Salotos 1 vnt. Gūžė mėgstamų
- Makaronai 300 g spiralės formos
- Tunas 1 vnt. indelis savo sultyse
- Pomidorai 2 vnt.
- Paprikos 1 vnt. raudona
- Alyvuogės 50 g saujelė juodųjų ir žaliųjų alyvuogių be kauliukų
- Citrinos 1 vnt. Padažui; pusė citrinos sulčių
- Česnakai 2 skiltelės Padažui
- Aliejus 3 valg. š. vynuogių kauliukų; padažui
- Viduržemio jūros virtuvės prieskoniai 1 arbat. š. Padažui; pagal skonį
- Druska 1 arbat. š. Padažui; pagal skonį
- Cukrus 1 arbat. š. Padažui; pagal skonį
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, tada nuvarvinkite ir atvėsinkite.
2. Papriką perpjaukite per pusę, išvalykite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
3. Alyvuoges nuvarvinkite, supjaustykite griežinėliais.
4. Salotas nuplaukite, nusausinkite, stambiai suplėšykite ir išdėliokite į 4 lėkštes.
5. Giliame dubenyje makaronus gerai išmaišykite su daržovėmis, išdėliokite į lėkštes, ant viršaus uždėkite nuvarvintų tunų.
6. Paruoškite padažą: smulkintus česnakus, citrinų sultis ir vynuogių kauliukų aliejų išplakite elektriniu plakikliu. Padažą pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, cukrumi ir apliekite makaronų ir tunų salotas.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Makaronai, Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita