Ingredientai
- Makaronai vamzdeliai 300 g
- Tunas 1 vnt. indelis tunų savo sultyse
- Kukurūzai 1 vnt. nedidelis indelis
- Cukinijos 1 vnt.
- Sūris 50 g saujelė parmezano
- Viduržemio jūros virtuvės prieskoniai 1 arbat. š.
- Sviestas 2 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės Užpilui
- Citrinos 1 vnt. Užpilui pusės citrinos sulčių
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š. Užpilui
- Aliejus 3 valg. š. Užpilui; vynuogių kauliukų aliejaus
- Druska 1 arbat. š. Užpilui pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. Užpilui pagal skonį
- Cukrus 1 arbat. š. Užpilui žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės, su šlakeliu aliejaus, nuvarvinkite ir atvėsinkite.
2. Kukurūzus gerai nuvarvinkite.
3. Cukiniją nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite juostelėmis, apibarstykite Viduržemio jūros prieskoniais, apkepkite svieste iš abiejų pusių.
4. Makaronus gerai išmaišykite su daržovėmis ir tarkuotu parmezanu, ant viršaus uždėkite gerai nuvarvintų tunų.
5. Paruoškite užpilą. Smulkintus česnakus, žalumynus, citrinų sultis ir vynuogių kauliukų aliejų išplakite iki vientisumo elektriniu plakikliu. Pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, cukrumi ir apliekite makaronų ir tunų salotas.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita