Ingredientai
- Makaronai 250 g nevirtų arba apie 600 virtų
- Sūris 200 g tarkuoto fermentinio
- Kiaušiniai 4 vnt. dideli arba 6 maži
- Pienas 375 ml
- Varškė 150 g tepamos su žalumynais
- Brokoliniai kopūstai 250 g žiedynėlių
- Vištiena 100 g kumpelio
- Druska 1 arbat. š.
- Muskatas 1 arbat. š. 0,5 - malto
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. 0,5
- Bazilikai 1 žiupsnelis džiovinto arba kitų itališkų žolelių
- Džiūvėsiai 1 st. 0,5 - viršui
- Sviestas 3 valg. š. tirpinto - viršui
- Parmezano sūris 25 g tarkuoto - viršui
Kaip gaminti
- Jei neturite makaronų likučių, 250 g makaronų išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės.
- Brokolių žiedynėlius išvirkite žiupsneliu druskos pagardintame vandenyje, kol suminkštės, bet vis dar gerai laikys savo formą. Išvirusius nusausinkite ir atidėkite į šalį.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kekso kepimo formą (32x12 cm) išklokite kepimo popieriumi (arba ištepkite gabalėliu sviesto ir apibarstykite džiūvėsėliais).
- Virtus makaronus sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu.
- Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, įmaišykite pieną ir tepamą varškę su žalumynais. Išplakite iki vientisos masės.
- Supilkite plakinį į dubenį su makaronais ir sūriu. Suberkite virtus brokolių žiedynėlius, mažais kubeliais supjaustytą vištienos kumpelį, druską, muskatą, juoduosius pipirus ir džiovintus bazilikus. Gerai išmaišykite.
- Paruoštą masę supilkite į paruoštą kekso kepimo indą.
- Nedideliame dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius, tirpintą sviestą ir tarkuotą kietąjį sūrį. Šiuo mišiniu apibarstykite kekso paviršių.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50–60 minučių. Prieš išimdami iš kepimo indo, leiskite atvėsti apie 10 min.
- Pjaustykite riekelėmis ir patiekite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita