Ingredientai
- Makaronai 300 g kriauklių formos
- Rikotos sūris 250 g
- Pienas 2 valg. š.
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Krevetės 150 g šaldytos
- Petražolės 3 vnt. šakelės
- Pomidorai 5 g dideli
- Bazilikai 1 žiupsnelis džiovinti
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Daržovių sultinys 100 ml
- Grietinėlė 100 ml liesa
- Balzaminis actas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Atšildytas krevetes nuspauskite popieriniu rankšluosčiu. Makaronus pavirkite pasūdytame vandenyje perpus trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Išgriebusi nuvarvinkite.
2. Rikotą sumaišykite su pienu, muskatais, šaukšteliu smulkintų petražolių. Pagal skonį pasūdykite. Gauta mase įdarykite makaronus, ant viršaus uždėkite po dvi krevetes.
3. Makaronus išdėliokite riebalais išteptame kepimo inde. Maždaug du trečdalius jo pripilkite daržovių sultinio ir grietinėlės mišinio, pašaukite į 180 0C karštumo orkaitę. Kepkite 30–40 minučių.
4. Nuo šviežių nuplikytų pomidorų nulupkite odeles, minkštimą susmulkinkite. Sudėkite į prikaistuvį, įpilkite 150 ml vandens, šaukštelį balzaminio acto, pagal skonį pasūdykite, įberkite druskos, bazilikų, maltų juodųjų pipirų ir patroškinkite, kol masė virs tyre.
5. Karštus makaronus tiekite lėkštėse, prieš tai į jas įpylusi po kelis šaukštus karšto pomidorų padažo.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita