Ingredientai
- Makaronai 200 g
- Mėsa 250 g liesos - keptos , virtos arba karštai rūkytos
- Agurkai 1 vnt. ilgavaisis
- Pomidorai 2 vnt.
- Salierai 1 vnt. lapkotis
- Pievagrybiai 100 g
- Prieskoniniai žalumynai 2 vnt. 1 sauja - padažui ir salotoms
- Druska 2 žiupsnelis salotoms ir padažui
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š. padažui
- Balzaminis actas 2 valg. š. padažui
- Garstyčios 1 arbat. š. neaštrių - padažui
- Česnakai 1 skiltelės padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite, perpilkite šaltu ir gerai nuvarvinkite.
2. Mėsą supjaustykite juostelėmis, agurką – plonais griežinėliais, pomidorus – skiltelėmis, salierą – nedideliais gabalėliais. Pievagrybių galvutes nulupkite ir supjaustykite plonyčiais griežinėliais. Gatavus produktus sumaišykite su visiškai ataušusiais makaronais.
3. Paruoškite padažą: aliejų sumaišykite su actu, garstyčiomis, sugrūstu česnaku, žalumynais, druska, pipirais (dar geriau – išplakite maišikliu).
4. Padažą supilkite ant salotų, atsargiai pamaišykite, dubenį uždenkite ir mažiausiai valandą laikykite šaldytuve. Prieš patiekdami apibarstykite susmulkintais prieskoniniais žalumynais.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita