Ingredientai
- Makaronai 200 g kaspinėlių
- Špinatai 40 g šviežių
- Kedrinės pinijos 250 g
- Svogūnai 1 g
- Džiovinti pomidorai 10 vnt.
- Sviestas 1 valg. š.
- Bazilikai 10 g keli šviežių bazilikų lapeliai (papuošti) ir padažui pusė šaukštelio džiovintų.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. Padažui
- Citrinos 1 vnt. Padažui šaukštas citrinų sulčių
- Česnakai 1 skiltelės Padažui
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. Padažui; pagal skonį
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir atvėsinkite.
2. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, storus kotelius nupjaukite, lapus stambiai suplėšykite.
3. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Saulėje džiovintus pomidorus gerai nusausinkite.
4. Svogūną pakepinkite šaukšte sviesto, iki pagels, tada sumeskite plėšytus špinatus, juos pasūdykite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 5 min., iki suminkštės.
5. Makaronus dėkite į lėkštes, ant viršaus krėskite atvėsintų špinatų, nuvarvintų saulėje džiovintų pomidorų, berkite sausoje keptuvėje skrudintų kedrinių pinijų.
6. Salotas pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
7. Paruoškite padažą: česnaką nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su citrinų sultimis, aliejumi, druska, cukrumi ir bazilikais.
Padažu apliekite paruoštas salotas.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita