Ingredientai
- Makaronai 200 g geriau trumpų, išvirtų al dente
- Fetos sūris 80 g
- Kedrinės pinijos 2 valg. š. pakepintų ir atvėsintų
- Alyvuogės 1 sauja be kauliukų, stambiai supjaustytų
- Druska 3 žiupsnelis po žiupsnį pomidoriukams, užpilui ir salotoms
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis po žiupsnį salotoms ir užpilui
- Bazilikai 1 sauja stambiai suplėšytų šviežių
- Pomidorai 400 g vyšninių; keptiems pomidorams
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š. 3 šaukštai užpilui ir 1 pomidoriukams
- Česnakai 1 skiltelės nedidelė; raudonėlių užpilui
- Raudonėliai 1 arbat. š. džiovintų
- Citrinos sultys 1 valg. š. raudonėlių užpilui
- Baltojo vyno actas 1 valg. š. raudonėlių užpilui
Kaip gaminti
1. Pirmiausia iškepkite pomidoriukus. Nuplaukite juos, perpjaukite pusiau, dėkite ant alyvuogių aliejumi pateptos kepimo skardos pjūviu į viršų. Pabarstykite druska, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir dėkite kepti į iki 150°C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 70–80 min., kol pomidoriukai taps susiraukšlėję, šiek tiek padžiuvę, bet dar nevisiškai išsausėję.
2. Atidėkite iškepusius pomidoriukus, kad atvėstų.
3. Paruoškite užpilą. Ant pjaustymo lentelės sukapokite česnaką, užberkite šie tiek druskos, pipirų, suberkite raudonėlį ir pakapokite peiliu, kol gausite žalią kvapnią masę. Perdėkite ją į nedidelį dubenėlį, užpilkite aliejumi, citrinos sultimis, actu ir viską gerai išmaišykite. Jei reikia, koreguokite skonį – turite gauti intensyvų pagardą, kurio skonio užtektų produktams, kuriuos užpilsite.
4. Į didelį dubenį suberkite išvirtus makaronus, keptus pomidoriukus, suberkite trupintą sūrį, alyvuoges, kepintus kedrų riešutus, labai švelniai išmaišykite. Užpilkite raudonėlių užpilu, vėl permaišykite ir galiausiai pabarstykite baziliku. Ragaukite, ar netrūksta druskos ir/ar pipirų.
5. Salotos gali būti valgomos iškart, tačiau šaldytuve jos sėkmingai išbus dar porą dienų nuo pagaminimo.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai