Ingredientai
- Makaronai 350 g orzo formos ar panašių smulkesnių
- Džiovinti pomidorai 500 g pomidorų su aliejumi svoris, aliejaus neišpilkite
- Šparaginės pupelės 400 g
- Fetos sūris 400 g
- Kaparėliai 200 g
- Kedrinės pinijos 100 g
- Petražolės 50 g
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š. arba pagal skonį
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės. Nuskalaukite šaltame vandenyje ir palikite nuvarvėti 10 min. Suberkite į didelį dubenį, užpilkite 2 šaukštus aliejaus nuo džiovintų pomidorų ir gerai išmaišykite – taip makaronai nesulips.
2. Nupjaustykite pupelių ankščių galiukus, jei ankštys ilgos – perpjaukite jas per pusę. Sudėkite paruoštas pupeles į verdantį vandenį ir virkite 4–6 minutes, priklausomai nuo ankšties storio. Nupilkite virimo vandenį ir panardinkite pupeles į kuo šaltesnį vandenį, kad virimo procesas sustotų. Atvėsintas pupeles nuvarvinkite.
3. Pomidorus išimkite iš aliejaus, nuvarvinkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Aliejaus dar reikės, tad neišpilkite jo. Kaparėlius nuvarvinkite, petražoles sukapokite.
4. Sudėkite į makaronus pupeles, pjaustytus pomidorus, kaparėlius, pinijas, petražoles ir sutrupinkite fetą. Gerai išmaišykite. Pagardinkite salotas nuo pomidorų likusiu aliejumi, druska ir pipirais. Skanaus!
Pastabos:
Alyvuogės: Čia dar labai tinka stambiai pjaustytos juodosios arba kalamatos alyvuogės, bet šįkart pamiršau jų nusipirkti :)
Sūris: fetą galite keisti halumiu, tradiciniu lietuvišku varškės sūriu arba ožkos sūriu.
Be pieno produktų: vietoj fetos naudokite tofu arba nedėkite sūrio visai.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos