Ingredientai
- Makaronai 500 g tinkamiausi fusilli
- Alyvuogės 100 g juodųjų, be kauliukų
- Parmezano sūris 100 g pjaustyto kubeliais
- Saulėje džiovinti pomidorai 50 g nusausintų
- Bazilikai 1 sauja šviežių, pasmulkintų
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Į verdantį vandenį įpilkite šaukštą aliejaus ir išvirkite makaronus al dente – kad būtų ne per minkšti. Išgriebkite makaronus, nuplaukite šaltu vandeniu per kiaurasamtį ir suberkite į dubenį. Sudėkite visas kitas likusias dalis ir išmaišykite.
2. Šiose salotose daug vietos improvizacijai – galite pabandyti su vištiena, kumpiu, kitokiu sūriu ar žalumynais. Taip pat tinka ir prieskoniai – čiobreliai ar raudonėliai. Bandykite atrasti savo skonį.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai