Ingredientai
- Miltai 120 g
- Lazdynų riešutai 60 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Pienas 1 st.
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š.
- Sviestas 3 valg. š. kepimui
- Įvairios uogos 1 sauja
- Baltojo pelėsio sūris 200 g minkšto brie
- Sūris 200 g abrikosų su migdolais
Kaip gaminti
1. Į smulkintuvą suberti miltus, kepintus lazdyno riešutus, kepimo miltelius ir viską susmulkinti iki vientisos masės.
2. Įmušti 3 kiaušinius, įpilti stiklinę pieno ir vėl viską gerai išmaišyti.
3. Tešlą palikti 10 minučių brandintis (kol miltai išbrinks). Po 10 minučių supilti alyvuogių aliejų.
4. Blyną kepti ant vidutinės arba žemesnės kaitros. Į įkaitusią keptuvę įdėti šaukštą sviesto. Sviestui ištirpus, įdėti 2 samčius blynų masės ir tolygiai paskirstyti po visą keptuvės plotą. Blyną kepti tik iš vienos pusės. Prieš beveik iškepant blynui (kai į viršų pakyla burbuliukai ir tešla sutvirtėja, o apačia truputį paskrunda), įdėti dar sviesto ir išdėlioti plonai supjaustytus sūrius.
5. Blynui iškepus, jį perlenkti, įdėti į lėkštę, paskaninti lazdyno riešutais bei šviežiomis uogomis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vaikams, Vegetarams