Ingredientai
- Faršas 600 g 600 - 700 g kiaulienos - pjausniams
- Prieskoniniai žalumynai 2 arbat. š. smulkinti - pjausniams ir sviestui
- Svogūnai 1 vnt. pjausniams
- Pipirai 2 žiupsnelis penkių pipirų mišinys - pjausniams ir sviestui
- Druska 2 žiupsnelis pjausniams ir sviestui
- Kmynai 1 žiupsnelis pjausniams
- Sojų padažas 2 arbat. š. pjausniams
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. pjausniams
- Sviestas 80 g
Kaip gaminti
1. Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su žalumynais, druska ir pipirais. Rankomis formuokite pailgą dešrelę ir dėkite valandai į šaldiklį.
2. Kiaulienos faršą labai gerai sumaišykite su smulkintu svogūnu, žalumynais, kmynais, pipirais, druska, sojų padažu ir leiskite pusvalandį pastovėti, kad prieskoniai įsigertų.
3. Paruoštą faršą padalykite į keturias dalis ir šlapiomis rankomis formuokite pailgus pjausnius. Pjausnius aptepkite aliejumi, sudėkite ant grotelių ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes. Tiekdami ant pjausnių uždėkite po griežinėlį sviesto su žalumynais.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė