Ingredientai
- Faršas 500 g lieso kiaulienos
- Džiūvėsiai 100 g maltų
- Pienas 1 st.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Paprikos 1 vnt. raudona
- Cukinijos 1 vnt. nedidelė
- Svogūnai 1 vnt.
- Sviestas 100 g arba margarino
Kaip gaminti
1. Džiūvėsėlius užpilkite pienu ir brinkinkite maždaug 10 minučių.
2. Į faršą įmaišykite druską, piene brinkintus džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinį, įberkite pipirų. Gerai išminkykite faršą, kad mėsa būtų ganėtinai sulipusi.
3. Nuplaukite paprikas, pašalinkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Stambia trintuve sutarkuokite cukiniją. Smulkiai supjaustykite svogūną.
4. Į faršą įminkykite daržoves. Suformuokite apskritus kepsnelius.
5. Keptuvėje ištirpinkite riebalus. Kai riebalai pagels ir nustos putoti, sudėkite maltinukus ir kepkite po 3–4 minutes iš abiejų pusių.
6. Patiekite maltinukus su virtomis bulvėmis, jų koše arba makaronais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita