„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Maltos kiaulienos terinas su žirneliais Velykoms

Maltos kiaulienos terinas su žirneliais
Maltos kiaulienos terinas su žirneliais / Renatos Ničajienės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Šiam terinui labiausiai tiks namuose maltas kiaulienos kumpis ir sodo prieskoninių žolelių mišinys iš petražolių, rozmarinų, mairūnų, bazilikų, raudonėlių, čiobrelių bei dašių. O kad jis būtų dar skanesnis ir žaismingesnis į mėsą pribėriau šaldytų žaliųjų žirnelių.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Maltą kiaulieną apibarstykite maltais pipirais, prieskoninėmis žolelėmis, česnakine druska.

2. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite alyvuogių aliejuje keptuvėje. Į kepamus svogūnus berkite žiupsnelį druskos ir šaukštelį cukraus. Apkepusius svogūnus suberkite į maltą mėsą kartu su šaldytais žirneliais ir gerai rankomis išmaišykite, kad viskas vienodai pasiskirstytų.

3. Pailgą kepimo formą išklokite plonomis šoninės juostelėmis, jų kraštus palikite formos išorėje, kad vėliau galėtume užlenkti. Ant šoninės patalo sukrėsite maltos mėsos ruošinį, rankomis jį paspauskite, kad vienodai pasiskirstytų ir neliktų oro tarpų. Šoninės juosteles užlenkite, o ant viršaus uždėkite likusias šoninės riekeles.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 160°C laipsnių temperatūros. Kepimui paruoštą teriną apdenkite folija ir statykite į kepimo skardą, pripiltą vandens, taip, kad nors pusę kepimo formos būtų apsemta. Taip kepimui paruoštą teriną pašaukite į orkaitę kepti 2 valandoms.

5. Terinas bus iškepęs, kai aplink jį kepimo formoje susidarys skaidrios mėsos sultys, o įsmeigus į jį pagaliuką, bėgs skaidrios mėsos sultys be rausvos spalvos. Iškepusį teriną palikite ataušti. Kai atšals, dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

6. Pjaustykite ir valgykite teriną šaltą su krienais, garstyčiomis, majonezu. Iš likusių nuo kepimo mėsos sulčių taip pat galite pasiruošti padažą.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.