Ingredientai
- Bulvės 4 vnt. didokos
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. nedidelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 1 valg. š.
- Faršas 600 g kiaulienos ir jautienos
- maltos mėsos prieskoniai 1 arbat. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis šviežiai malti
- Svogūnai 1 vnt.
- Morkos 1 vnt. didelė
- Aliejus 3 valg. š.
- Pomidorų padažas 3 valg. š.
Kaip gaminti
1.Nuskustas bulves ir nuvalytą žiedinį kopūstą apvirkite sūdytame vandenyje. Nusunkite, įdėkite sviesto ir lengvai pagrūskite.
2.Faršą sumaišykite su mėsos prieskoniais, įberkite pipirų ir druskos. Svogūną ir morką nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
3.Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, morką ir kepkite maišydami, kol daržovės lengvai paskrus, tada sudėkite faršą ir dar kelias minutes pakepinkite. Įdėkite pomidorų padažo ir dar šiek tiek patroškinkite.
4.Į aliejumi pašlakstytą keraminį kepimo indą sukrėskite apkeptą faršą, ant viršaus sudėkite grūstas bulves ir žiedinius kopūstus. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita