Ingredientai
- Sviestas 200 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Miltelinis cukrus 250 g „Dansukker“
- Sirupas 50 ml „Dansukker“ šviesiojo
- Miltai 240 g kvietinių
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Pienas 150 ml
- Migdolų eksraktas:(0,5) 1 arbat. š.
- Migdolų pasta: 50 g
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Išklokite skardą kepimo popieriumi.
- Ištirpinkite sviestą.
- Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų – tam naudokite samtį, o ne elektrinį plaktuvą.
- Tada supilkite sirupą.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir palikite.
- Į ištirpintą sviestą supilkite pieną, migdolų ekstraktą ir pastą.
- Tada supilkite kiaušinių ir miltų mišinius.
- Nesijaudinkite, jei pastebėsite gumuliukų – jie pradings kepant.
- Pilkite paruoštą mišinį į skardą ir kepkite ant apatinės orkaitės lentynėlės apie 15–20 minučių. Iškepę leiskite atvėsti ir apibarstykite cukraus milteliais.
- Taip pat galite aplieti glajumi ar tirpintu šokoladu.
Receptas DANSUKKER
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita