Ingredientai
- Mėsa 1 kg kiauliena arba vištiena
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Laurų lapai 5 vnt. pagal skonį
Kaip gaminti
- Mėsą supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, ištrinkite druska ir pipirais, pabarstykite susmulkintais laurų lapeliais. Sugrūskite į stiklainius taip, kad neliktų oro tarpų. Maždaug du centimetrus iki viršaus palikite. Pridenkite dangteliais ir dėkite į šaltą orkaitę ant grotelių – stiklainiai neturi liestis vienas su kitu ar prie orkaitės sienelių.
- Nustatykite 200 laipsnių kaitinimą. Kai mėsa ims virti, temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių. Vištieną kaitinkite pusantros–dvi valandas, kiaulieną – dvi–pustrečios. Imkite po vieną stiklainį iš orkaitės ir sandariai užsukite dangtelius (tinkamiausi metaliniai vienkartiniai dangteliai).
- Laikykite vėsiai.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita