Ingredientai
- Sviestas 250 g 150 g tešlai ir 100 g kremui; kambario temperatūros
- Cukrus 140 g tešlai
- Kiaušiniai 3 vnt. tešlai; kambario temperatūros; kremui
- Kiaušinių tryniai 3 vnt. kambario temperatūros; tešlai
- Miltai 200 g tešlai
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. tešlai
- Druska 1 arbat. š. tešlai
- Cukraus pudra 100 g kremui
- Migdolų miltai 100 g kremui
- Kukurūzų krakmolas 20 g kremui
- Grietinėlė 90 g kremui
- Mangas 400 g šaldytų; įdarui
- Avietės 200 g šaldytų; įdarui
Kaip gaminti
1. Elektriniame kombaine arba rankomis išsukti kambario temperatūros sviestą kartu su cukrumi iki vientisos purios masės. Įberti druskos, sudėti kiaušinių trynius ir permaišyti iki vientisos masės. Tada suberti miltus ir kepimo miltelius. Vėl viską gerai išmaišyti. Iš gautos tešlos suformuoti ploną lakštą, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti valandai į šaldytuvą.
2. Kremui skirtą kambario temperatūros sviestą, migdolų miltus ir cukraus pudrą išsukti elektriniame smulkintuve iki trupinių masės. Įmušti kiaušinius ir permaišyti iki vientisos masės. Tada suberti kukurūzų krakmolą, vėl permaišyti ir supilti grietinėlę. Dar kartą išmaišyti iki vientisos kreminės masės.
3. Atšalusią tešlą iškočioti iki 1 cm storio lakšto. Juo tolygiai iškloti kepimo formos dugną ir kraštus. Tešlos likučius padėti 10 minučių į šaldiklį.
4. Į tešla išklotą kepimo formą įpilti pusę kreminės masės, sudėti sumaišytus šaldytų mangų kubelius ir avietes, užpilti likusia kreminės masės dalimi. Ant viršaus burokine tarka užtarkuoti sustingusį tešlos likutį ir tolygiai paskirstyti, kad uždengtų visus tarpelius.
5. Pyragą dėti į iki 180°C įkaitintą orkaitę, uždaryti ir iš karto sumažinti temperatūrą iki 160°C. Kepti 1 valandą 30 minučių.
6. Iškepusį šiek tiek atvėsinti ir tik tada išimti iš kepimo formos.