Ingredientai
- Mangas 1 vnt. didelis. prinokęs
- Paprikos 1 vnt. raudona
- Kalendros 20 g kelios šakelės šviežių (nepadauginkite, jos labai specifinio skonio)
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Aitrioji paprika 1 vnt. nedidelis gabalėlis ankšties
- Citrinos 1 vnt. pusės žaliosios citrinos sulčių
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Petražolės 2 vnt. keli lapeliai
Kaip gaminti
1. Mangą nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, supjaustykite dailiais nedideliais kubeliais.
2. Kalendras ir petražoles nuplaukite ir labai smulkiai sukapokite.
3. Svogūną nulupkite, sukapokite. Raudonąją ir aitriąją paprikas išvalykite, supjaustykite kubeliais.
4. Visas smulkintas padažo dalis meskite į gilesnį dubenį, pagal skonį pasūdykite, įspauskite žaliosios citrinos sulčių, labai gerai išmaišykite ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai, – padažas bus gardesnis.
Tinka prie kiaulienos, krevečių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Padažai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita