Ingredientai
- Miltai 2 st. tešlai
- Vanduo 100 ml šaltas - tešlai
- Aliejus 2 valg. š. tešlai
- Druska 2 žiupsnelis tešlai ir įdarui
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Faršas 500 g jautienos - įdarui
- Svogūnai 2 vnt. dideli - įdarui
- Petražolės 5 g smulkintos - įdarui
- Pipirai 1 žiupsnelis penkių pipirų mišinys - įdarui
Kaip gaminti
Dideli koldūnai, virti garuose
1. Į dubenį suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų ir įpilkite šalto vandens. Vandens pilkite tiek, kad išeitų kieta tešla. Tešlą 15–20 minučių palaikykite kambario temperatūroje, o paskui plonai iškočiokite.
2. Faršą sumaišykite su tarkuotu svogūnu, pipirais, druska ir smulkintomis petražolėmis. Iš tešlos išspauskite didesnius apskritimus, į vidų dėkite faršo, sulenkite, gerai užspauskite kraštus ir sujunkite kampus.
3. Virtinius dėkite į garų puodą ir virkite apie 20 minučių. Tiekite su grietine ar tirpintu sviestu.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita