Ingredientai
- Pienas 500 ml
- Vanduo 500 ml
- Sviestas 50 g
- Citrinos 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Manai 200 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Cukrus 200 g
- Rikotos sūris 350 g
- Vanilės ekstraktas 2 arbat. š.
- Likeris 2 valg. š. „Limoncello“ citrininio likerio
- Miltelinis cukrus 1 žiupsnelis apibarstymui
Kaip gaminti
- Pieną, vandenį, vientisai nuluptą citrinos žievelę ir sviestą sudėkite į didesnį puodą. Užvirkite.
- Išimkite citrinos žievelę.
- Nuolat plakdami, kad nesusidarytų gumuliukai, supilkite manų kruopas.
- Maišydami pavirkite kelias minutes, nukelkite nuo kaitros ir palikite atvėsti.
- Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius, cukrų, druską, vanilę, rikotos sūrį ir citrininį likerį.
- Kai masė pasidaro vientisa, po truputį įplakite atvėsusius manus.
- Tešlą supilkite į 24–26 cm skersmens tortinę, kurios dugnas išklotas kepimo popieriumi.
- Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite valandą.
- Prieš pjaunant, atvėsinkite. Pabarstykite milteliniu cukrumi.
Receptas iš: g-blogas.lt
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita