Ingredientai
- Manai 450 g
- Grietinėlė 500 ml 9 proc. riebumo
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Miltai 150 g
- Ciberžolė 1 arbat. š.
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Rudasis cukrus 1 st.
- Sviestas 50 g
- Medus 1 valg. š.
Kaip gaminti
- Į dubenį suberkite miltus, manus, ciberžoles ir kepimo miltelius. Sumaišykite, viduryje padarykite duobutę. Į kitą dubenį supilkite grietinėlę, lydytą sviestą, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite, kol gausite vientisą masę.
- Supilkite į miltų ir manų mišinyje padarytą duobutę, gerai iššukite mediniu šaukštu. Gautą masę sukrėskite į sviestu išteptą apvalų kepimo indą. Statykite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 45–50 minučių (ar pyragas iškepė, patikrinkite į jį įsmeigusi konditerinį smeigtuką). Dar šiltą pyragą apšlakstykite skystu medumi.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita