Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt. kaimiškų
- Pienas 150 ml 1 % riebumo
- Marcipanų masė: 50 g
- Miltelinis cukrus 1 valg. š.
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Miltai 150 g
- Rikotos sūris 2 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. 3 - 4
- Sutirštintas pienas 3 valg. š. papuošimui
Kaip gaminti
- Kiaušinius išplakite su milteliniu cukrumi.
- Ant silpnos ugnies užkaitinkite pieną ir jame išlydykite marcipano masę, kad neliktų gumulėlių.
- Kepimo miltelius išmaišykite su miltais ir suberkite į kiaušinių masę.
- Sudėkite Ricotta varškės sūrį ir viską gerai išmaišykite.
- Jei nepatinka blynai kepti ant aliejaus, galite aliejų pilti į pačią tešlą, o keptuvėje nenaudoti.
- Pilkite iš akies kokius 3-4 šaukštus ir kepkite ant vidutinės ugnies.
- Iškeptus blynus apipilkite kondensuotu pienu ir jau galite mėgautis saldumu
Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Ievos receptai“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita