Ingredientai
- Juodasis šokoladas 100 g
- Pienas 200 ml
- Miltai 250 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Sviestas 80 g
- Varškė 150 g
- Cukrus 1 valg. š.
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.
2. Pieną užvirinkite, nukelkite ugnies, suberkite kubeliais laužytą šokoladą, leiskite ištirpti ir atvėsti.
3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi. Įmaišykite vieną kiaušinį, šokoladinį pieną ir tirpintą sviestą.
4. Varškę išsukite su cukrumi ir antruoju kiaušiniu. Pagardinkite šaukšteliu vanilės ir žiupsneliu druskos.
5. Į keksiukų formeles dėkite truputį šokoladinės tešlos, gerą šaukštą varškės, uždenkite dar trupučiu šokoladinės tešlos.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis