Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės
- Pomidorai 800 g smulkintų konservuotų
- Pomidorų pasta: 2 valg. š.
- Vanduo 250 ml
- Bazilikai 2 sauja šviežio, kapoto
- Prieskoniai 1 arbat. š. džiovintų itališkų žolelių
- Laurų lapai 3 vnt.
- Druska 2 arbat. š.
- Cukrus 1 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. 0,5
Kaip gaminti
- Į didelį prikaistuvį supilkite alyvuogių aliejų ir įkaitinkite.
- Suberkite sukapotą svogūną ir smulkiai sukapotas česnako skilteles. Kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės.
- Sudėkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, vandenį, šviežią baziliką, džiovintas itališkas žoleles ir džiovintus lauro lapus. Kaitinkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį ir kaitinkite neuždengtą apie 20–30 minučių, kol skystis išgaruos ir padažas sutirštės.
- Suberkite druską, cukrų ir pipirus. Išmaišykite ir paragaukite. Jei trūksta, įberkite daugiau prieskonių.
- Lauro lapus išimkite.
- Patiekite su makaronais. Skanaus!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Padažai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita