Ingredientai
- Lašiša 1 kg šviežios filė, be odos
- Krapai 1 sauja 0,5 puodelio smulkintų ir 2 valg.š. smulkintų - padažui
- Druska 3 valg. š. geriau naudoti jūros
- Cukrus 3 valg. š. 2 valg. š - lašišai ir 1 arbat. š. - padažui
- Pipirai 1 valg. š. maltų baltųjų
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š. padažui
- Garstyčios 2 valg. š. padažui
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys - padažui
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. sulčių - padažui
Kaip gaminti
1. Krapus, druską, cukrų ir pipirus sumaišykite. Šiuo mišiniu ištrinkite lašišą, suvyniokite į plėvelę ir 2–3 dienoms padėkite į šaldytuvą. Žuvį supjaustykite plonais griežinėliais ir patiekite su padažu.
2. Paruoškite padažą: garstyčias išplakite su tryniu, cukrumi, citrinų sultimis. Toliau plakdami lėtai supilkite aliejų (turi išeiti majonezo tirštumo masė). Baigdami plakti suberkite krapus.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita