Ingredientai
- Žuvis 300 g supjaustytos gabalėliais gėlavandenės žuvies filė (tinka upėtakiai, starkis, lydeka)
- Šalotinis svogūnas 2 vnt. marinatui
- Svogūnų laiškai 1 valg. š. marinatui
- Česnakai 2 skiltelės sutraiškytos
- Ciberžolės šaknis 1 vnt. apie 5 cm gabaliukas, nuvalytas ir sutarkuotas; marinatui
- Aitrioji paprika 1 vnt. be sėklų, susmulkintas; marinatui
- Rudasis cukrus 1,5 arbat. š. marinatui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis marinatui
- Druska 1 žiupsnelis marinatui
- Nuoc mam padažas 1 valg. š. jo galima pasiruošti patiems: 1 dalis žuvies padažo, 1 dalis cukraus ir 2 dalys vandens bei žaliosios citrinos sulčių pagal skonį; marinarui
Kaip gaminti
- Bandžiau gaminti ir su menkės filė – buvo kiek sausokas kepinys. O man skaniausia – su starkiu. Marinato proporcijas galima kaitalioti pagal skonį.
- Šiam patiekalui jums dar reikės aliuminio folijos arba bananų lapų suvyniojimui (šių Lietuvoje jau galima nusipirkti)
1. Šalotinius svogūnus sutarkuokite į didelį dubenį. Sumaišykite su kitais marinato ingredientais. Įdėkite druskos ir pipirų. Sumaišykite su žuvies gabalėliais ir palikite marinuotis per naktį.
2. Pasiruoškite bananų lapus. Ištepkite saulėgražų aliejumi, įdėkite žuvies ir suvyniokite į „voką“. Jei neturite bananų lapų, tą patį darykite folijoje.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 20 minučių.
4. Ištraukite žuvį iš orkaitės. Išvyniokite, dėkite į lėkštę su mėgstamu garnyru (ryžiais, lakštiniais ar salotomis).
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Tailandiečių