Ingredientai
- Agrastai 1 kg
- Garstyčių sėklos 1 arbat. š.
- Kalendros sėklos 1 arbat. š.
- Kvapnieji pipirai 5 vnt.
- Laurų lapai 3 vnt.
- Čili pipiras 1 vnt.
- Vanduo 500 ml marinatui
- Actas 130 ml obuolių; marinatui
- Druska 2 arbat. š. marinatui
- Cukrus 2 arbat. š. marinatui
Kaip gaminti
1. Į sterilizuotus stiklainius (paprastai marinuoju į 200–300 ml stiklainius) suberkite po 0,5 arbat. šaukšt. kalendrų, garstyčių sėklų, įmeskite po keletą kvapiųjų pipirų, po 1 lauro lapelį ir po 1 čili pipirą.
2. Agrastus nuskabykite, nuplaukite ir suberkite į stiklainius.
3. Visus marinato ingredientus užvirinkite ir dar verdantį marinatą supilkite ant agrastų. Gerai užsukite dangtelius ir palikite iki atvės. Laikykite šaltai.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai