Ingredientai
- Arbūzas 1,5 kg žievės nenupjaukite
- Krapai 1 sauja šviežių
- Česnakai 5 skiltelės nuluptos
- Laurų lapai 3 vnt.
- Aitrioji paprika 1 vnt. galima dėti ir 2
- Vanduo 1,5 l
- Kvapnieji pipirai 2 arbat. š.
- Actas 2 valg. š. obuolių ar baltojo vyno
- Cukrus 50 g
- Druska 50 g
Kaip gaminti
1. Labai kruopščiai nuplaukite arbūzą ir atpjaukite jums reikiamo dydžio gabalą. Supjaustykite jį 1,5-2 cm storio trikampėmis riekelėmis (žievę palikite).
2. Į indus ar indą, kur marinuosite arbūzą, sudėkite krapus, česnakus, lauro lapus, papriką. Ant viršaus suguldykite arbūzo riekeles.
3. Vidutinio dydžio puode sumaišykite vandenį, actą, druską, cukrų, suberkite pipirus. Užkaiskite ir kaitinkite, kol druska ir cukrus ištirps. Užpilkite gautą skystį ant arbūzų. Jei marinuojate viename dideliame inde, galite ant viršaus dėti dubenėlį su svoriu, kad kiek paslėgtų arbūzus.
4. Leiskite visiškai atvėsti ir dėkite į šaldytuvą. Arbūzai bus tinkami valgyti jau po paros, tačiau geriausia leisti jiems taip pastovėti 3-4 dienas.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai