Ingredientai
- Baklažanai 1 vnt. Didelis
- Salierai 3 vnt. keli lapkočiai
- Pomidorai 2 vnt.
- Sūris 200 g bri
- Sojų padažas 2 valg. š. marinatui
- Aliejus 50 ml ryžių; marinatui
- Sezamų aliejus 1 valg. š. marinatui
- Medus 1 valg. š. marinatui
- Mėtos 1 arbat. š. kelios šakelės šviežių
- Sezamo sėklos 30 g marinatui
- Aitrioji paprika 1 vnt. gabalėlis; marinatui
- Česnakai 2 skiltelės marinatui
- Sezamų ir wasabi prieskoniai; marinatui 1 valg. š.
- Actas 1 arbat. š. ryžių; marinatui
Kaip gaminti
1. Baklažaną nuplaukite, supjaustykite pailgomis juostelėmis ir sudėkite į karščiui atsparų kiaurasamtį.
2. Salierus nuplaukite, padalykite į kelias dalis, sudėkite į kiaurasamtį.
3. Kiaurasamtį su daržovėmis pakabinkite virš puodo su verdančiu vandeniu ir apie 15 min. patroškinkite garuose, kad jos suminkštėtų, bet jokiu būdu neištižtų.
4. Nedideliame inde sumaišykite sojų padažą, ryžių aliejų, sezamų aliejų, prieskonius ir sėklas, česnakus, aitriąsias paprikas ir ryžių actą, sudėkite į jį garintas daržoves ir bent 3 val. palikite, kad pasimarinuotų.
5. Iš marinato išimtas daržoves nuvarvinkite ir sluoksniuokite plokščiame inde su pomidorų griežinėliais ir bri sūriu. Tiekite papuošusios mėtos šakele.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita