Ingredientai
- Česnakai 6 vnt. 6 - 7 - galvutės
- Actas 1 st. baltojo vyno
- Vanduo 1 l
- Aliejus 2 valg. š.
- Gvazdikėliai 2 vnt.
- Aitrioji paprika 1 vnt. 0,5
- Pipirai 10 vnt. kvapniųjų
- Laurų lapai 2 vnt.
- Cukrus 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. 1,5 rupios Himalajų
Kaip gaminti
- Česnakus nuplikykite karštu vandeniu, iškart perliekite šaltu.
- Kiekvieną skiltelę nulupkite. Į puodą supilkite vandenį, actą, suberkite prieskonius, cukrų, druską.
- Statykite ant ugnies.
- Kai marinatas užvirs, sudėkite paruoštus česnakus, aitriosios paprikos gabalėlius.
- Virkite ant silpnos ugnies apie 3 minutes.
- Daržoves išgriebkite, sumeskite į švarius stiklainius, užpilkite verdančiu marinatu.
- Į kiekvieną stiklainį įpilkite po šaukštą aliejaus ir sandariai užsukite. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita