Ingredientai
- Kiaulienos šonkauliai 2 kg
- Garstyčių sėklos 2 arbat. š. marinatui
- Tamarindų pasta 6 valg. š. galima keisti 4 valg. šaukšt. citrinų sulčių; marinatui
- Česnakai 4 skiltelės sukapotos; marinatui
- Sojos padažas 2 valg. š. marinatui
- Medus 12 valg. š. marinatui
- Kuminai 2 arbat. š. malto; marinatui
- Kalendros 2 arbat. š. maltos; marinatui
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. marinatui
- Mėtos 1 sauja šviežių, kapotų; padažui
- Raudonasis svogūnas 1 vnt. labai smulkiai supjaustytas; padažui
- Čili pipiras 2 vnt. žalieji, pašalintomis sėklomis ir labai smulkiai supjaustyti; padažui
- Citrinos sultys 4 valg. š. padažui
- Cukrus 2 arbat. š. padažui
- Druska 1 žiupsnelis padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
1. Pirmiausia pagaminkite marinatą. Ant sausos keptuvės pakepinkite garstyčių sėklas, kol jos ims šokinėti. Nukelkite keptuvę nuo ugnies, sėklas atvėsinkite ir lengvai pagrūskite.
2. Sumaišykite likusius marinato ingredientus su garstyčiomis. Sudėkite kiaulienos šonkaulius į nedidelį, negilų indą ir užpilkite marinatu, apvoliokite juo mėsą, kad visa pasidengtų. Tada indą uždenkite ir palikite marinuotis šaldytuve 1–2 val.
3. Kol šonkauliukai marinuojasi, pasiruoškite padažą. Į nedidelį elektrinio smulkintuvo indelį dėkite mėtas, svogūnus, citrinos sultis, čili pipirus, cukrų ir trinkite iki vienalytės masės, o tada įberkite pipirų ir druskos.
4. Marinuotus šonkauliukus išimkite iš indo, kuriame jie buvo, nuvarvinkite marinato perteklių ir dėkite ant augaliniu aliejumi pateptų kepsninės grotelių. Kepkite 15–20 min. dažnai vartydami, kol visiškai iškeps ir apskrus.
5. Patiekite su mėtų padažu ir šviežiomis salotomis, kitais mėgstamais priedais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis