Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt. dideli
- Vanduo 6 valg. š. šilto; marinatui
- Cukrus 1 valg. š. marinatui
- Ryžių actas 2 valg. š. arba šerio acto; marinatui
- Sojos padažas 180 ml marinatui
Kaip gaminti
1. Visus marinato ingredientus gerai išmaišykite.
2. Užvirkite vandenį, atsargiai įleiskite kiaušinius ir virkite 7 minutes. Tuomet kiaušinius sudėkite į šaltą vandenį, geriausia su ledukais, kad sustabdytumėte virimą (bet į šį triuką aš žiūriu pro pirštus, tiesiog atšaldau šaltame vandenyje).
3. Kai kiaušiniai atvėsta, juos nulupkite ir sudėkite į marinatą. Laikykite nuo 2 iki 6 val. Kuo ilgiau laikysite, tuo sūresni bus. Tiesa, kiaušiniai turi būti visiškai panirę marinate – paspauskite juos kokia mažesne lėkšte.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Velykos