Ingredientai
- Kopūstai 2 kg
- Morkos 2 vnt.
- Burokėliai 1 vnt.
- Vanduo 1 l marinatui
- Cukrus 12 valg. š. marinatui
- Druska 3 valg. š. marinatui
- Aliejus 150 ml marinatui
- Laurų lapai 2 vnt. marinatui
- Pipirai 2 vnt. kvapniųjų - marinatui
- Actas 150 ml 9 proc. - marinatui
- Česnakai 1 vnt. galvutė - marinatui
Kaip gaminti
- Kopūstus susmulkinkite stambesniais gabalėliais, nuvalytas morkas stambiai sutarkuokite, burokėlį nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais arba sutarkuokite.
- Daržoves sumeskite į puodą ir sumaišykite. Į kitą puodą supilkite vandenį, cukrų, druską, aliejų, sudėkite laurų lapelius ir pipirus. Užvirkite.
- Supilkite actą ir sumeskite sutraiškytas nulupto česnako skilteles. Karštu marinatu užpilkite daržoves ir ant viršaus uždėkite lėkštę.
- Lengvai spustelėkite ranka – kad virš lėkštės atsirastų šiek tiek skysčio.
- Palikite parai kambario temperatūroje. Kitą dieną jau galite valgyti. Laikykite vėsiai.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita