Ingredientai
- Grybai 1 kg miško grybų (baravykų, voveraičių, ūmėdžių, šilbaravykių, raudonikių)
- Druska 2 valg. š. pagal skonį - grybams virti ir 1 valg.š. - marinatui
- Citrinų rūgštis 2 arbat. š. grybams virti ir 1 nubraukto šaukštelio citrinų rūgšties (jei nemėgstate rūgščiai – dėkite mažiau rūgšties) - marinatui
- Vanduo 1 l marinatui
- Cukrus 1 arbat. š. marinatui
- Pipirai 4 vnt. po keletą kvapniųjų ir juodųjų žirniukų - marinatui
- Laurų lapai 2 vnt. 2 - 3 - marinatui
Kaip gaminti
- Grybus nuvalykite, nuplaukite, sudėkite į lengvai pasūdytą ir parūgštintą vandenį ir virkite 20–25 minutes (iki grybai nusės ant dugno).
- Išvirtus nuspauskite, kad išbėgtų kuo daugiau vandens. Kol grybai verda, pasigaminkite marinatą: į puodą supilkite vandenį, sumeskite visus kitus marinatui ruošti skirtus produktus.
- Užkaitinkite ir pavirkite kelias minutes. Išvirusius ir nuspaustus grybus suverskite į puodą su verdančiu marinatu. Dar kartą užvirkite ir nukelkite nuo ugnies.
- Dar karštus grybus sudėkite į paruoštus sterilius stiklainius, užpilkite karštu marinatu ir užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita