Ingredientai
- Pievagrybiai 1 kg
- Krapai 1 sauja šviežių
- Petražolės 1 sauja šviežių
- Vanduo 1 l marinatui
- Aitrioji paprika 1 vnt. marinatui
- Svogūnai 1 vnt. marinatui
- Česnakai 3 skiltelės marinatui
- Cukrus 2 valg. š. marinatui
- Druska 1 valg. š. marinatui
- Actas 120 ml 6 arba 9 proc. - marinatui
- Laurų lapai 2 vnt. marinatui
- Pipirai 4 vnt. žirniukai kvapniųjų - marinatui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti - marinatui
Kaip gaminti
- Grybus nuplaukite, nusausinkite ir sumeskite į švarius stiklainius.
- Vandenį marinatui užvirkite, suberkite prieskonius, druską, cukrų, įpilkite acto. Nuluptus svogūną, česnako skilteles, nuplautą paprikos ankštį susmulkinkite ir sudėkite į marinatą.
- Į stiklainius įmeskite nuplautų krapų, petražolių ir užpilkite karštu marinatu. Stiklainius pridenkite dangteliais ir dėkite į puodą su vandeniu.
- Užvirkite ir kaitinkite 20–30 minučių. Sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita