Ingredientai
- Pomidorai 1500 g kietų (galima naudoti tiek geltonus, tiek žalius, tiek raudonus arba visus iš karto)
- Laurų lapai 1 vnt. vienam stiklainiui
- Česnakai 5 vnt. po 3-4 skilteles vienam stiklainiui
- Pipirai 20 vnt. 10 žirnelių kvapiųjų pipirų ir 10 žirnelių juodųjų pipirų (po vieną stiklainiui)
- Raudonėliai 1 arbat. š. žiupsnelis prieskonių
- Druska 45 g 1,5 šaukšto - 1 litrui vandens
- Cukrus 5 arbat. š. 5-6 arbat. š. - 1 litrui vandens
- Obuolių acto esencija (1 litrui vandens) 3 valg. š.
Kaip gaminti
1. Pomidorus nuplaukite ir nusausinkite. Į stiklainius pridėkite prieskonių, nuluptų ir supjaustytų česnakų skiltelių. Sudėkite pomidorus.
2. Iš vandens, druskos, cukraus ir acto esencijos išvirkite marinatą ir verdančiu užpilkite pomidorus.
3. Stiklainius pridenkite dangteliais ir sterilizuokite 20 min. Iškelkite ir užsukite.
Skanaus!
Trispalviai pomidorai labai tinka tiek vaikams, tiek suaugusiems – tikriems lietuviams!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita